|

Prva žrtva koronavirusa u BiH: U Bihaću preminula starija žena

Prva žrtva koronavirusa u BiH: U Bihaću preminula starija žena
4.696
A. D.
21.3.2020. u 16:21
273
komentara
4,6k

dijeljenja
Prva žrtva koronavirusa u BiH: U Bihaću preminula starija žena Foto: Kantonalna bolnica Bihać
U Bihaću je potvrđen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Kako je za Klix.ba potvrdio direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" Hajrudin Havić radi se o starijoj gospođi koja je u ovu bolnicu prevezena prije dva dana.
Havić je rekao da su od pet uzoraka poslanih danas na KCUS potvrđena dva pozitivna testa.

"Žena koja je imala više od 70 godina i koja je bila hronični bolesnik, umrla je u toku noći, a sada je potvrđeno da je bila pozitivna na koronavirus", rekao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Istakao je i kako je drugi današnji pozitivan test, povezan s ranijim slučajem.

"Riječ je o supruzi muškarca, koji je hospitaliziran u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti, a on je inače bio drugi potvrđeni slučaj na koronavirus u gradu Bihaću. Mlađi muškarac je i dalje u teškom stanju, ali je trenutno stabilan", dodao je Havić, u izjavi za Fenu.

U Bihaću su do sada potvrđena četiri pozitivna slučaja na koronavirus, uz nažalost jedan smrtni ishod.Situacija po gradovima u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o broju zaraženih, je sljedeća:

Banja Luka – 45, Sarajevo – 3, Mostar - 7, Zenica - 4, Konjic - 10, Čelinac - 3, Laktaši - 2, Bihać - 4, Tešanj - 2, Orašje - 1, Goražde - 3, Srbac - 1, Prnjavor - 1, Ribnik -1, Modriča - 1, Bosanska Dubica-1, Prijedor - 1, Bijeljina - 1, Derventa - 1 i Bosanska Gradiška - 1.
Prijavi grešku


Komentari (273)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...