{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva redovna sjednica aktuelnog saziva Predstavničkog doma najavljena za 13. maj

F
11.5.2015. u 11:48
0
3
Prva redovna sjednica aktuelnog saziva Predstavničkog doma najavljena za 13. maj
0
Prva redovna sjednica aktuelnog saziva Predstavničkog doma najavljena za 13. maj
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, prva redovna u aktuelnom mandatu, najavljena je za 13. maj u Sarajevu.
Predsjedavajući Doma Edin Mušić danas je za Fenu izjavio da će to biti mogućnost novoimenovanim poslanicima da kao i njihove kolege iz prethodnih saziva postavljaju pitanja Vladi FBiH i drugim odgovarajućim institucijama o pojedinim stvarima ili pojavama u društvu o kojima žele znati više ili riješiti vlastite nedouimce.

Bit će i prilika za podnošenje eventualnih poslaničkih inicijativa kao praksa uobičajena u svim prethodnim sazivima Parlamenta.

Aktuelna vlada FBiH povukla je privremeno iz parlamentarne procedure pojedine zakone predložene iz prethodne vlade, a Mušić kaže da nijedan od tih akata još nije ponovno vraćen Parlamentu.

Stoga je u dnevnom redu najavljenom za 13. maj jedan od zakona čije povlačenje Vlada nije tražila.

To je Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o poštanskom prometu FBiH, predložen Predstavničkom domu po hitnom postupku.

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je i odluka o prihvatanju zaduženja po Okvirnom sporazumu o zajmu između BiH i Razvojne banke Vijeća Evrope za realizaciju Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja, kao i odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o finansiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za realizaciju Projekta razvoja ruralnog poslovanja (RBDP).

Izvještaj o zaduženju FBiH po osnovu emisije trezorskih zapisa od 3. 7.2014. godine, 22.8.2014. godine, 5.9.2014. godine i 20.3.2015. godine također je u prijedlogu dnevnog reda za 13. maj.

Tu su i godišnji izvještaji Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH te Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH.

Izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg federalnog budžeta FBiH, kao i informacija o vanjskom i unutrašnjem dugu FBiH na dan 31.12.2013. godine, također su najavljene teme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: