{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva faza projekta Tuzla Wireless City

S
10.8.2008. u 22:35
0
27
Prva faza projekta Tuzla Wireless City
0
Kompanija Recro-net, vodeći regionalni Cisco partner i integrator naprednih mrežnih i komunikacijskih rješenja, nedavno je u Tuzli sa Fondacijom za inovacije i tehnologiju potpisala ugovor o isporuci opreme i implementaciji bežične mreže u okviru prve faze projekta Tuzla Wireless City.
Tuzla

Osnovna ideja projekta Tuzla Wireless City jeste omogućavanje potpuno besplatnog bežičnog internet pristupa za sve građane Tuzle. Prvom fazom projekta planirano je pokrivanje užeg gradskog jezgra, a naredna faza bi trebala omogućiti bežični internet pristup u gotovo cijeloj Tuzli.

Cjelokupno rješenje bazirano je na opremi kompanije Cisco Systems, svjetskog lidera u proizvodnji mrežne opreme. Kompanija Recro-net, sa statusom Cisco Gold Partnera, će osigurati vrhunsku izvedbu projekta, a time i kvalitetne i sigurne usluge za sve korisnike, ističu iz te kompanije.

Ovo je prvi projekat ovog tipa u Bosni i Hercegovini i snažno je podržan od strane svih općinskih organa Tuzle, pa je za nadati se da će i drugi gradovi krenuti u slične projekte i tako podržati razvoj interneta u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: