Sven Alkalaj
0

Pružit ćemo svu pomoć bh. sportistima prilikom izdavanja viza

FENA
Povodom sve učestalijih problema koji se javljaju prilikom izdavanja viza bh. sportistima, Ministarstvo vanjskih poslova iskazalo je punu spremnost da podrži napore sportista BiH koji žele učestovati na takmičenjima izvan zemlje.

Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj izjavio je danas Feni da sportski radnici, vrhunski sportisti, bh. reprezentativci i ostali koji nastoje predstavljati BiH na međunarodnim sportskim takmičenjima treba da znaju da im MVPBiH stoji na raspolaganju i da će ovo ministarstvo pružiti potrebnu pomoć prilikom izdavanja viza za ovu kategoriju građana.

  • Ukoliko MVPBiH budu blagovremeno dostavljene potrebne informacije, nadam se da ubuduće više neće biti slučajeva da se našim sportistima uskraćuje učešće na međunarodnim takmičenjima zbog banalnosti vezanih za priloženu dokumentaciju za izdavanje viza. MVPBiH će uraditi sve u okviru svojih nadležnosti da bi se otklonili postojeći problemi. Naša je želja da i na ovaj način podržimo sve one koji svojim zalaganjem i rezultatima predstavljaju BiH u pozitivnom svjetlu, istaknuo je ministar Alkalaj.