Akcija pomoći Zavodu Pazarić
0

Pruži ruku - budi drug!

Sarajevo-x.com
Jedna od prethodnih akcija
Jedna od prethodnih akcija
Neformalni kolektiv "Budi drug", u saradnji sa udruženjima "Akcija građana", ACIPS, Pokret Dosta!, Demokratskim omladinskim pokretom - DOP, STUB-om, te Facebook grupom "Revolucija u BiH" pokrenuli su humanu akciju pomoći Zavodu za zaštitu djece i omladine "Pazarić": Pruži ruku - budi drug!

Građani su pozvani da 7. februara pokažu solidarnost sa sugrađanima koji su zbrinuti u Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić. U Zavodu živi 380 štićenika, u dobi od tri godine do onih koji su već u dubokoj starosti.

Cilj akcije je prikupljanje donacija (odjeća, obuća, igračka i hrane), kao i novca, koji se ne predaju Zavodu u kešu već se za prikupljeni novac kupuju namirnice potrebne štićenicima. Nakon prikupljanja donacija, oko podneva se kreće u Zavod. Akciji se mogu pridružiti svi koji to žele.

Takođe, pozvani su svi zainteresovani i da daruju krv, te tako direktno pokažu i dokažu svoju solidarnost i humanost.

Plan akcije za 7. februar: 08:00-11:00: darivanje krvi (zavod za Transfuziologiju) 11:00 sati: okupljanje na Vrbanji (parking), odakle se kreće u Pazarić.

Ukoliko niste u mogućnosti da idete u Pazarić, pozovite 061/515 094, 061/359 601 i dogovorite se s volonterkama o preuzimanju obuće, odjeće, hrane, igračaka, novca ili ostalih korisnih stvari.

Na dan akcije organizatori će biti odjeveni u majice sa natpisom "Pruži ruku, budi drug!"