{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prudski sporazum kao Miloševićev projekat

F
FENA
24.12.2008. u 14:39
0
47
Prudski sporazum kao Miloševićev projekat
0
Prudski sporazum kao Miloševićev projekat
Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić tvrdi da je cilj dogovora trojice lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH Sulejmana Tihića, Milorada Dodika i Dragana Čovića podjela Federacije BiH, odnosno stvaranje trećeg entiteta na području s većinskim hrvatskim stanovništvom.
On smatra da je ideja o nekoj vrsti podjele FBiH predmet razgovora i izvan BiH, a da te razgovore iniciraju upravo lideri ovih triju stranaka.

-Za tu trojku ovakva RS je neupitna. Prema tome, šta je upitno i o čemu se razgovara. Razgovara se o FBiH, izjavio je Silajdžić na pres-konferenciji SBiH u Sarajevu.

On je također ustvrdio da se kroz Prudski sporazum ostvaruje projekt Slobodana Miloševića, koji je u Dejtonu prvo tražio teritorijalni princip raspodjele imovine.

-Sada se u Prudskom sporazumu ponavlja taj ultimatum i radi se na tome da se taj Miloševićev zahtjev ostvari sada, kazao je Silajdžić.

On je stava da se pokušava postići etnizacija državne imovine i razvlašćivanje države BiH te prejudicirati ustav i buduće ustrojstvo BiH.

-Pokušava se ukloniti jedan vrlo važan integrativni faktor na putu ka konačnoj etničkoj podjeli BiH, a to je imovina, tvrdnje su predsjednika SBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: