Klix.ba u prvoj vožnji
46

Provozali smo se panoramskim točkom u Tuzli: Pogled na grad soli sa visine od 22 metra

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Sve je spremno za zvanično puštanje u rad panoramskog točka u Tuzli u kojem će posjetitelji moći uživati od poslijepodnevnih sati ovoga četvrtka. Ekipa portala Klix.ba je imala priliku za prvu vožnju te vam prenosimo pogled na grad soli sa visine od 22 metra.

Proteklih dana veliku pažnju javnosti privukao je panoramski točak u Tuzli, visine od 22 metra te je prvi ovakve vrste koji je postavljen u Bosni i Hercegovini. Postavljanje instalacije omogućeno je zajedničkim snagama Gradske uprave Tuzle, Lokalne turističke zajednice te kompanije Bingo.

Tehnička ekipa je od ponedjeljka vršila instaliranje točka na Trgu slobode u Tuzli, a od sinoć je zvanično sve spremo za njegovo puštanje u funkciju, što će uslijediti ovoga četvrtka u 16 sati.

Vožnje neće biti besplatne te shodno tome karte za djecu do 10 godina koštat će pet konvertibilnih maraka dok će za odrasle ona biti tri marke skuplja. Porodična karta na osnovu koje ulazi dvoje odraslih i isto toliko djece koštat će 25 KM.

Panoramski točak će na platou Trga slobode u Tuzli biti u funkciji do 21. maja ove godine. Raspolaže sa 18 kabina u koje može stati od tri do pet osoba, a ilustracije radi, na vrhu instalacije se pruža panoramski pogled kao da se nalazite na sedmom spratu stambene zgrade.