{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Provjera diploma državnih službenika stečenih na privatnim fakultetima

F
27.12.2007. u 17:14
0
0
Provjera diploma državnih službenika stečenih na privatnim fakultetima
0
Provjera diploma državnih službenika stečenih na privatnim fakultetima
Nakon što je prosvjetna inspekcija RS-a naložila poništenje 294 diplome koje su izdali Fakultet poslovne ekonomije iz Banje Luke i Fakultet za poslovni menadžment iz Bosanske Gradiške, Agencija za državnu službu FBiH poduzela je niz mjera radi provjere diploma državnih službenika u organima državne službe u Federaciji BiH koje su stečene na privatnim fakultetima, saopćeno je danas iz Agencije za državnu službu FBiH.
U kontaktu s kantonalnim i federalnim ministarstvima obrazovanja, Agencija je dobila popis svih privatnih i javnih fakulteta u FBiH, a od Ministarstva prosvjete i kulture RS-a dobila je popis osoba koji su diplomirali na Fakultetu za poslovni menadžment i Fakultetu poslovne ekonomije, a za čije diplome je naloženo poništenje.

Uzimajući gore navedeno u obzir, Agencija je u postupku revizije i konkursnim procedurama utvrdila da ima mali broj državnih službenika s diplomama privatnih fakulteta. Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS-a potvrđeno je da je po zahtjevu Fakulteta za poslovne studije Banja Luka, Ministarstvo donijelo rješenje kojim se odgađa izvršenje rješenja republičkog prosvjetnog inspektora do donošenja sudske odluke u upravnom sporu.

S tim u vezi, Agencija će u provođenju revizije radnih mjesta državnih službenika i u konkursnim procedurama vršiti provjeru diploma stečenih na privatnim fakultetima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: