Rajko Vasić, SNSD
0

"Providna igra PDP-a i DP-a"

SRNA
Rajko Vasić
Rajko Vasić
Izjave predstavnika Partije demokratskog progresa (PDP) i Demokratske partije (DP) da će razmotriti svoje učešće na sastanku u vojnoj bazi Butmir kod Sarajeva te da je problematično što se došlo u situaciju da se razgovara na takav način, providna igra ove dvije partije, koje nikada pred svoje birače ne izlaze sa iskrenim i jasnim stavom, izjavio je Srni izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

"SNSD je jasno rekao da će razgovarati sa pozicija dejtonske Republike Srpske, a javnost treba da zna da je 'butmirski aranžman' i sačinjen u dogovoru sa /liderom DP Draganom/ Čavićem i PDP-om", rekao je Vasić.

 Izvršni sekretar SNSD-a je istakao da je prethodna djelatnost ove dvije partije o, kako je naveo, kresanju entitetskog glasanja i Čavićevo zalaganje za građansku opciju BiH - dio paketa i dogovora PDP-a, DP-a i dijela međunarodne zajednice.

On je dodao da javnost treba da zna da su PDP i DP, kako je rekao, najjače srpske butmirske stranke. 

SAD i EU predvodiće 9. oktobra u Butmiru konferenciju sa osam političkih lidera iz BiH, čiji je cilj izlazak BiH iz trenutne pat pozicije.

Poziv za ovaj sastanak upućen je predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, liderima Demokratske partije Draganu Čaviću i PDP-a Mladenu Ivaniću, lideru Stranke za BiH Harisu Silajdžiću, SDA Sulejmanu Tihiću, SDP BiH Zlatku Lagumdžiji, lideru HDZ-a BiH Draganu Čoviću i lideru HDZ-a 1990 Boži Ljubiću.