{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Provesti presudu "Sejdić-Finci" i deblokirati put BiH ka EU

F
FENA
14.3.2012. u 23:45
0
8
Provesti presudu "Sejdić-Finci" i deblokirati put BiH ka EU
0
Provesti presudu "Sejdić-Finci" i deblokirati put BiH ka EU
Igor Radojičić
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Igor Radojičić i ambasadori Republike Italije Raimondo De Cardona i Mađarske József Pandur u Bosni i Hercegovini izrazili su nadu da će u realno kratkom roku biti dogovoreno provođenje presude ''Sejdić -Finci'' kako bi se deblokirali dalji koraci BiH ka Evropskoj uniji (EU)
Izrazili su žaljenje što već nije postignut dogovor o implementaciji te presude, jer bi to u naredna dva mjeseca omogućilo ratificiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU.

Očekuju dogovor prije početka izborne kampanje u BiH, jer bi kašnjenje s ratifikacijom i podnošenje kredibilne aplikacije moglo dočekati kraj godine, saopćeno je iz Radojičićevog kabineta nakon odvojenih razgovora s italijanskim i mađarskim ambasaorom u BiH.

Radojičić i ambasador Cardona razmijenili su mišljenja i o predstojećim lokalnim izborima, izrazivši očekivanje da će sva otvorena pitnja biti na demokratski način riješena i izbori biti provedeni u demokratskom duhu i atmosferi.

Također, ambasador Italije očekuje da će na osnovama dogovora šestorice bh. lidera doći do konačnih rješenja o statusu vojne i državne imovine.

Radojičić i Cordona su podržali dalji razvoj saradnje u oblasti energetike i potrebu intenziviranja priprema kapitalnih projekata na rijeci Drini, uz učešće italijanskih kompanija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: