{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Provedene inspekcijske kontrole u svih trinaest općina Tuzlanskog kantona

F
7.9.2007. u 18:35
0
0
Provedene inspekcijske kontrole u svih trinaest općina Tuzlanskog kantona
0
Provedene inspekcijske kontrole u svih trinaest općina Tuzlanskog kantona
Tuzla
Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona u prvih šest mjeseci ove godine izvršila je nadzor u svih 13 općina Tuzlanskog kantona. Inspekcijski nadzor vršen je u oblasti poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede i radnih odnosa.
Od ukupnog broja kontrolnih i redovnih inspekcijskih pregleda evidentirano je 976 pregleda sa urednim nalazom.

„U izvještajnom periodu Uprava za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona je na osnovu provedenih pregleda podnijela 14 prijava za pokretanje prekršajnog postupka. Podneseno je 724 prekršajna naloga sa iznosom kazni od ukupno 292.945 KM“, kazao je Munib Mujkić, glavni kantonalni inspektor Inspektorata za urbanizam, građevinarstvo, ekologiju i industriju.

Također je doneseno i 376 rješenja o zabrani rada od čega je 274 subjekta nadzora zatečeno bez odobrenja za rad, 85 rješenja za ostale vidove zabrane i 17 rješenja o pečaćenju objekata.

Kako se navodi u izvještaju kantonale inspekcije rezultati bi bili daleko bolji da nisu imali, kako navode, problema sa lošom tehničkom opremljenošću, lošom zakonskom regulativom, slabom kadrovskom popunjenosti te lošom starosnom strukturom inspekcije.

Kako je Vlada Tuzlanskog kantona podržala kapitalne projekte Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u narednim mjesecima bit će realizirana kupovina 10 novih automobila te potpisan ugovor o hardversko-softverskoj podršci elektronskog evidentiranja inspekcijskog nadzora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: