Dragan Čović
0

'Protiv mene se vode montirani procesi'

SRNA
Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je danas da nije prekršio zakon u BiH radeći kao ministar ili potpredsjednik Vlade, te poručio da će dokazati nevinost u vezi sa optužnicom koja ga tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Komentarišući nedavno podizanje optužnice protiv njega, Čović je novinarima u Brčkom rekao da on već deset godina proživljava slične stvari, počev još od vremena kada je bio ministar u Vladi Federacije BiH.

"Ako sam proživio devet i po godina onda ću vjerovatno i ovih pola godine ili godinu dana koliko će trajati ovi montirani procesi", rekao je Čović.

On je izrazio želju da to sve završi na način da BiH pokaže da je pravna država, naglašavajući da je ona u ovom trenutku daleko od toga.

"Samo želim da budem tretiran kao i svaki drugi građanin BiH i nikako drugačije, jer meni privilegije ne trebaju", istakao je Čović.

Čović je je u Brčkom razgovarao sa gradonačelnikom Draganom Pajićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem o podršci HDZ-a distriktu Brčko kroz svoje predstavnike na raznim nivoima vlasti i kroz razne projekte.

Sud BiH 23. aprila potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg premijera Federacije BiH Edhema Bičakčića i bivšeg federalnog ministra finansija Dragana Čovića, jer su zloupotrijebili službeni položaj i ovlaštenja tako što su donijeli nezakonite odluke i iz budžeta izdvajali novac za stambeno zbrinjavanje federalnih funkcionera.