{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protestni koncert pokreta "Dosta!" 3. juna u Vilsonovom šetalištu

F
30.5.2006. u 18:03
0
0
Protestni koncert pokreta "Dosta!" 3. juna u Vilsonovom šetalištu
0
Protestni koncert pokreta "Dosta!" 3. juna u Vilsonovom šetalištu
Nakon što je Služba za zajedničke poslove institucija BiH odbila izdati dozvolu pokretu "Dosta!" za održavanje koncerta planiranog za 3. juni na platou ispred zgrade Skupštine, iz ovog Pokreta najavljuju da će se koncert ipak održati, ali u Vilsonovom šetalištu.
Članovi Pokreta planiraju da se, kao i svake subote, okupe na mirnom protestu u 12.00 sati na platou ispred Zgrade institucija BiH te u mirnoj protestnoj šetnji, a potom će se vratiti u Vilsonovo, gdje će i biti održan protestni koncert.

U Pokretu smatraju da su razlozi zabrane koncerta na platou pred Skupštinom u najmanju ruku smiješni. U odbijenici dostavljenoj pokretu "Dosta!", između ostalog, stoji da prostor platoa nije javni, već je sastavni dio kompleksa Zgrade institucija BiH.

Navodi se i da se, obzirom da je izvođač radova u punom građevinskom zamahu, što podrazumjeva 24-satno radno vrijeme uključujući i neradne dane, zbog mogućnosti da netko od sudionika protesta bude ozlijeđen, dozvola ne može izdati, a shodno i odluci investitora da se taj prostor po potrebi ustupa na privremeno korištenje izvođaču radova.

Organizatori pozivaju građane da se masovno odazovu protestnom skupu te prisustvuju protestnom koncertu na kojem će angažirane pjesme izvoditi dvadesetak bandova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: