{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protestna vožnja taksista

F
FENA
14.1.2009. u 16:16
0
0
Protestna vožnja taksista
0
Protestna vožnja taksista
Blizu stotinu taksi vozača s područja općine Zenica održalo je danas protestnu vožnju ulicama Zenice. Taksisti su nezadovoljni stanjem u ovom sektoru, a posebno prisustvom velikog broja ilegalnih prijevoznika koji ugrožavanju njihovu egzistenciju.
Taksisti su se okupili ispred Željezničke stanice, a njihova vožnja trajala je nešto više od pola sata.

"Ilegalni prijevoznici ugrožavaju našu egzistenciju. Postali su drski i svakim danom sve ih je više. Prema nama dostupnim podacima u Zenici ih ima preko 400. To je rezultat nerada nadležnih inspekcijskih organa", izjavio je Vedad Durmić, član Upravnog odbora Udruženja taksi vozača općine Zenica.

U Zenici trenutno ima oko 240 registrovanih taksi vozača, čije obaveze iznose oko 330 KM.

"Divlji vozača, kako zovemo ilegalce, nakon što budu uhvaćeni u obavljanju ove djelatnosti, plate mandatnu kaznu od 40 KM. Isplatnije je tako raditi, nego ovo što mi radimo. Boli nas ignorisanje problema od općinskih i kantonalnih vlasti“, izjavio je Durmić.

Taksisti su danas od Uprave za inspekcijske poslove zatražili da se aktivnije uključe u rješavanje ovog problema. Najavili su, da će u slučaju da se stanje ne popravi, poduzeti radikalnije mjere, koje podrazumijevaju i blokadu gradskih i magistralnih puteva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: