Solidarnost na djelu
588

Protestna šetnja u Sarajevu: Građani traže pravdu za Dženana, Davida i svu djecu

Piše: I. Č.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nekoliko stotina Sarajlija se okupilo u centru grada tražeći pravdu za Dženana Memića, Davida Dragičevića i svu bosanskohercegovačku djecu, a protestna šetnja krenula je sa platoa sarajevskog BBI centra.

Sa platoa je, kako javlja reporter portala Klix.ba, krenulo više 300 ljudi, a kreću se prema Sebilju. Putem se skupu pridružilo još građana.

Okupili su se kako bi se solidarisali s porodicom i prijateljima tragično stradalih mladića u Sarajevu i Banjoj Luci. Glavna parola protestne šetnje je "pravda".

Na skupu se nalazi i Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana Memića, koji je ujedno i jedan od inicijatora protestne šetnje u Sarajevu.

"Tražim pravdu 1.050 dana, na ulici. Sve se zna, i ko je nalogodavac i ko je ubica. Doći ću na kraju do pravde. Država ne radi svoj posao, čekamo Tužilaštvo BiH da otvori istragu i da konačno rade svoj posao", kazao je Memić.

Naveo je nove zahtjeve: ostavka komesara Mevludina Halilovića, hapšenje svjedokinje Alise Mutap i hapšenje glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva KS Dalide Burzić.

"Jedan od zahtjeva bit će i prema EU Komisiji, tražim da prisustvuje moj advokat na njihovom sastanku s Milanom Tegeltijom. Tražit ću da se otvori istraga i da u toj istrazi učestvuje i neko od predstavnika institucija EU", rekao je Memić.

Podsjetio je da se prije sedam dana pojavio još jedan dokument - da je doktor Hamza Žujo znao da povrede nisu nastale u saobraćajnoj nesreći već da su nastale tupim predmetom.