LDS - E-5
0

Protest zbog postupka policije Kantona Sarajevo

FENA
Koalicija LDS - E-5 izrazila je danas protest i ogorčenje zbog postupka usmjerenog protiv izražavanje slobode mišljenja i prezentacije programa tokom zvaničnog trajanja izborne kampanje.

Kako je saopćeno iz ove stranke, reakcija je uslijedila povodom jučerašnje akcije policijskih snaga kada su aktiviste i kandidate koalicije LDS -E-5 tokom njihove predizobrne aktivnosti zapisivali predstavnici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

"Nespremnost i nesposobnost sadašnje vlasti ne može biti sakriveno ili onemogućeno bilo kakvim vidom represije i mi smo ubijeđeni da nalog za ovakav postupak mogu izdati samo oni koji su apsolutno svjesni da je njihov vlasta već danas dio historije", kaže se u saopćenju.

Koalicija LDS - E-5 će nastaviti vrijedno promovirati kreativnost, ambiciju i sposobnost koja postoji u bh. društvu i sigurni su da će to biti prepoznato među biracima, te da će rezultat 3. oktobra potvrditi težnje i namjere državljana Bosne i Hercegovine da svoje živote učine vrijednijim i boljim, stoji u saopćenju.