{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protest upozorenja radnika KJP "Poljoprivredno dobro Butmir“

F
21.11.2013. u 08:03
3
4
Protest upozorenja radnika KJP "Poljoprivredno dobro Butmir“
3
Protest upozorenja radnika KJP "Poljoprivredno dobro Butmir“
Sindikalni odbor i uposlenici Kantonalnog javnog preduzeća "Poljoprivredno dobro Butmir" d.o.o. Sarajevo - Ilidža donijeli su odluku o dvosatnom protestu upozorenja koji će biti održan danas od 14.00 do 16.00 sati u krugu preduzeća.
Kako je navedeno u saopćenju Sindikalnog odbora, radnici i sindikalni odbor žele skrenuti pažnju na novonastale probleme u ovom preduzeću.

"S obzirom na to da je sud donio odluku da se Amir Karahasanović upiše u sudski registar kao v.d. direktor preduzeća i odredio žalbeni rok od osam dana, navedena odluka još nije pravosnažna. Novoimenovani v.d. direktor je 25. septembra uzeo sebi za pravo da blokira račun preduzeća i blokira rad dva izvršna v.d. direktora koji su upisani u sudski registar", navodi se u saopćenje Sindikalog odbora KJP "Poljoprivredno dobro Butmir".

Dodaje se da ovim postupkom, iako je u predviđenom roku uložena žalba na njegov upis u sudski registar, onemogućio je normalno funkcionisanje preduzeća.

"Pošto je ovo specifična proizvodnja sa životinjama posljedice mogu biti nesagledive. Ovakvi potezi od resornog ministra i novoizabranog v.d. direktora unose nemir među uposlenike i mogu biti pogubni za ovo preduzeće", navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: