{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Protest i blokada pruge u Čapljini su nezakoniti"

F
5.3.2010. u 12:51
0
1
"Protest i blokada pruge u Čapljini su nezakoniti"
0
"Protest i blokada pruge u Čapljini su nezakoniti"
Foto: Arhiv
Uprava društva Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH) na vanrednoj sjednici u četvrtak konstatirala je da je najavljeni protest i blokada željezničkog saobraćaja u Čapljini nezakonita.
Vanredna sjednica je sazvana zbog informacije "Poziv na protest" dobijene posrednim putem, a kojom nepoznate osobe potpisane kao "Inicijativni odbor" najavljuju protest i totalnu blokadu željezničkog saobraćaja u stanici Čapljina.

Uprava društva je Policijskoj stanici Čapljina uputila obavještenje o održavanju protesta i namjeri totalne blokade prometa, te je zadužila direktore područja infrastrukture i saobraćajno-poslovnog područja Mostar da organizuju nesmetano odvijanje saobraćaja.

Također, upozoreni su svi uposleni koji bi eventualno uzeli učešća u najavljenom prosvjedu da bi to predstavljalo nezakonito postupanje s mogućim posljedicama.

"S obzirom na to da ŽFBiH obavljaju djelatnost od posebnog društvenog interesa, prosvjed i totalna obustava prometa ugrozili bi bezbjedno i redovito odvijanje željezničkog prometa, nanijeli štetu privredi i široj zajednici, što povlači zakonske konsekvence", sapćila je Informativna služba ŽFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: