{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Protest i blokada pruge u Čapljini su nezakoniti"

F
5.3.2010. u 12:51
0
1
"Protest i blokada pruge u Čapljini su nezakoniti"
0
"Protest i blokada pruge u Čapljini su nezakoniti"
Foto: Arhiv
Uprava društva Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH) na vanrednoj sjednici u četvrtak konstatirala je da je najavljeni protest i blokada željezničkog saobraćaja u Čapljini nezakonita.
Vanredna sjednica je sazvana zbog informacije "Poziv na protest" dobijene posrednim putem, a kojom nepoznate osobe potpisane kao "Inicijativni odbor" najavljuju protest i totalnu blokadu željezničkog saobraćaja u stanici Čapljina.

Uprava društva je Policijskoj stanici Čapljina uputila obavještenje o održavanju protesta i namjeri totalne blokade prometa, te je zadužila direktore područja infrastrukture i saobraćajno-poslovnog područja Mostar da organizuju nesmetano odvijanje saobraćaja.

Također, upozoreni su svi uposleni koji bi eventualno uzeli učešća u najavljenom prosvjedu da bi to predstavljalo nezakonito postupanje s mogućim posljedicama.

"S obzirom na to da ŽFBiH obavljaju djelatnost od posebnog društvenog interesa, prosvjed i totalna obustava prometa ugrozili bi bezbjedno i redovito odvijanje željezničkog prometa, nanijeli štetu privredi i široj zajednici, što povlači zakonske konsekvence", sapćila je Informativna služba ŽFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: