|

Prosvjetni radnici u školama i vrtićima u FBiH obustavili rad na 30 minuta

Prosvjetni radnici u školama i vrtićima u FBiH obustavili rad na 30 minuta
114
D. Be.
11.9.2019. u 11:02
13
komentara
114

dijeljenja
Prosvjetni radnici u školama i vrtićima u FBiH obustavili rad na 30 minuta Foto: I.Š./Klix.ba
Tačno u 10:30 prosvjetni radnici u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na području Federacije BiH stupili su u polusatni štrajk upozorenja u znak solidarnosti s kolegama iz Unsko-sanskog kantona.
Uoči štrajka je najavljeno da će se polusatna obustava rada u većini škola odvijati u vrijeme velikog odmora kako učenici ne bi ispaštali, dok će u vrtićima aktivnosti biti reducirane, ali će djeca biti sigurna i zbrinuta.

U školama gdje nije veliki odmor, učenici i nastavnici su tih 30 minuta proveli u učionici, ali se nastavni proces nije odvijao.

Saznajemo da je stav Udruženja direktora osnovnih škola u KS solidarnost s kolegama iz drugih kantona, ali da se ne žele miješati u rad sindikata, kao što očekuju da se sindikat ne miješa u rad Udruženja direktora.

Predsjednik Sindikata Saudin Sivro danas boravi u Unsko-sanskom kantonu, tačnije u Bihaću, gdje će u cilju iznalaženja prihvatljivog rješenja za obje strane i što skorijeg povratka učenika i nastavnika u učionice u ovom kantonu razgovarati s premijerom USK Mustafom Ružnićem.

Plan je da se obiđu škole te da se napravi plan budućih aktivnosti ukoliko pregovori ne daju očekivani rezultat.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...