{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prošlo je osam godina od smrti velikog čovjeka i hirurga Abdulaha Nakaša

27.11.2013. u 14:27
0
8
Prošlo je osam godina od smrti velikog čovjeka i hirurga Abdulaha Nakaša
0
Prošlo je osam godina od smrti velikog čovjeka i hirurga Abdulaha Nakaša
Abdulah Nakaš
Na današnji dan navršilo se osam godina od smrti prim. dr. Abdulaha Nakaša, vrhunskog stručnjaka i velikog humaniste.
Abdulah Nakaš bio je specijalista opće hirurgije i šef hirurških disciplina poznat ne samo po svojoj stručnosti već i neizmjernom čovjekoljublju. Ostat će upamćen među mnogima koje je liječio, koje je učio i kojima je pomagao, kao osoba koja nije žalila trud i vrijeme da učini druge sretnima.

Prim. dr. Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. godine, gdje je proveo cijeli život te završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije.

Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg, dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, član Liječničke komore Kantona Sarajevo, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a naročito kao čovjek i građanin Sarajeva.

Njegov angažman tokom agresije na Grad Sarajevo i BiH kao glavnog hirurga Armije RBiH i šefa hirurških disciplina u Državnoj bolnici Sarajevo bio je istinski primjer humanosti.

Za požrtvovani rad u periodu agresije na Sarajevo i BiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.

Skoro cijeli radni vijek proveo je kao hirurg u Općoj bolnici u Sarajevu. U znak poštovanja njegove ličnosti i djela ova medicinska institucija od 2006. godine nosi njegovo ime.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: