{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prošlo je osam godina od smrti velikog čovjeka i hirurga Abdulaha Nakaša

27.11.2013. u 14:27
0
8
Prošlo je osam godina od smrti velikog čovjeka i hirurga Abdulaha Nakaša
0
Prošlo je osam godina od smrti velikog čovjeka i hirurga Abdulaha Nakaša
Abdulah Nakaš
Na današnji dan navršilo se osam godina od smrti prim. dr. Abdulaha Nakaša, vrhunskog stručnjaka i velikog humaniste.
Abdulah Nakaš bio je specijalista opće hirurgije i šef hirurških disciplina poznat ne samo po svojoj stručnosti već i neizmjernom čovjekoljublju. Ostat će upamćen među mnogima koje je liječio, koje je učio i kojima je pomagao, kao osoba koja nije žalila trud i vrijeme da učini druge sretnima.

Prim. dr. Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. godine, gdje je proveo cijeli život te završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije.

Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg, dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, član Liječničke komore Kantona Sarajevo, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a naročito kao čovjek i građanin Sarajeva.

Njegov angažman tokom agresije na Grad Sarajevo i BiH kao glavnog hirurga Armije RBiH i šefa hirurških disciplina u Državnoj bolnici Sarajevo bio je istinski primjer humanosti.

Za požrtvovani rad u periodu agresije na Sarajevo i BiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.

Skoro cijeli radni vijek proveo je kao hirurg u Općoj bolnici u Sarajevu. U znak poštovanja njegove ličnosti i djela ova medicinska institucija od 2006. godine nosi njegovo ime.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: