{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Prošlo je 14 godina od smrti Joze Leutara

S
27.3.2013. u 11:31
2
Prošlo je 14 godina od smrti Joze Leutara
2
Prošlo je 14 godina od smrti Joze Leutara
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu nekadašnjeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara na groblju Masline u Mostaru, danas je obilježeno 14 godina od njegove smrti.
U Katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru služena je sveta misa zadušnica kojoj su, osim članova porodice Leutar, prisustvovali i predstavnici kantonalnog MUP-a i funkcioneri HDZ-a BiH.

Sin Joze Leutara, Ivica rekao je da se 14 godina bori sa institucijama BiH, "jer ne rade svoj posao kada je u pitanju ubistvo njegovog oca, te da se pita koga tužilaštvo i policija štite".


"Jedan predstavnik međunarodne zajednice rekao mi je da će se, ako se otkriju nalogodavci ubistva mog oca, riješiti 60 posto političkih ubistava u BiH", tvrdi Ivica Leutar.

Atentat na Jozu Leutara izvršen je 16. marta 1999. godine u naselju Ciglane u Sarajevu, a preminuo je 12 dana kasnije u sarajevskoj bolnici Koševo od posljedica ranjavanja.


U vezi sa njegovim ubistvom vođen je proces protiv šestorice optuženih Hrvata, ali niko nije osuđen, zbog nedostatka dokaza. Tužilaštvo BiH najavilo je početkom ove godine mogućnost reaktiviranja istrage.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: