|

Proslava Dana državnosti i u Mrkonjić-Gradu

Proslava Dana državnosti i u Mrkonjić-Gradu
0
A
Anadolija
25.11.2012. u 09:19
31
komentara
0

dijeljenja
Proslava Dana državnosti i u Mrkonjić-Gradu
Povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, dvije Facebook grupe "Zahtjev za povratak u život Ustava Republike BiH" i "AntiDayton Group" organizovale su proslavu ovog praznika u Mrkonjić-Gradu.
Članovi grupe otputovali su jutros iz Sarajeva u Mrkonjić-Grad, a u izjavi za agenciju Anadolija, jedan od organizatora Nihad Aličković, istakao je da su upravo u gradu kojem se i rodila BiH željeli obilježiti ovaj praznik.

"Mrkonjić-Grad je rodni grad Republike BiH, svi znaju da je tamo bilo zasjedanje ZAVNOBiH-a. Želimo takođe poslati poruku vlastima, i Republike Srpske, ali najviše državnim vlastima, da taj muzej treba da se obnovi. Želimo poslati poruku da taj muzej treba biti u nadležnosti vlasti BiH, a ne entiteta", rekao je Aličković, dodavši da je muzej već niz godina u nadležnosti RS-a, a tamošnje vlasti nisu ništa uradile na njegovoj obnovi.

 "Nadam se da će se nekim ljudima u ovoj državi konačno otvoriti oči i da će početi raditi u interesu ovog naroda i ove države", naglasio je Aličković.

Organizatori su poslali pozivnice i predstavnicima vlasti da prisustvuju obilježavanju 25. novembra u Mrkonjić-Gradu.

"Poslali smo, ali sumnjam da će se iko odazvati. Određeni će vjerovatno na svoj način obilježiti polaganjem cvijeća, ali sve te stvari su prividne", rekao je Aličković.

"Dan je državnosti i treba ga obilježiti. AntiDayton grupa je napravila dogovor sa još jednom grupom na Facebooku, uspjeli smo skupiti donacije da iznajmimo autobus. Obezbijedili smo sokove i sendviče putnicima, a ljudi su se javili u velikom broju, autobus je pun", istakao je Aličković.

U Mrkonjić-Grad je otputovalo preko 50 članova ove dvije Facebook grupe, a članovi su iz Sarajeva, Ilijaša i Zenice.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...