{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proširenje suradnje s Malezijom

S
7.4.2008. u 11:49
0
0
Proširenje suradnje s Malezijom
0
Proširenje suradnje s Malezijom
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković susreo se danas s veleposlanikom Malezije u Bosni i Hercegovini Zulkiflijem Adnanom. Tijekom razgovora, u kojem su sudjelovali federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović i savjetnik federalnog premijera Timur Numić, razmotreni su brojni aspekti suradnje Malezije i BiH, osobito ekonomski.
- Teško je naći riječi kojima bismo se mogli zahvaliti malezijskoj državi i narodu za sve što su dosad učinili za Bosnu i Hercegovinu. Takvi prijateljski odnosi trebaju biti osnova za dinamiziranje suradnje i povećanje prisutnosti malezijskih kompanija u našoj zemlji - kazao je Branković.

On je veleposlanika upoznao s najbitnijim razvojnim pravcima u Federaciji BiH, te dodao kako je reforma izravnih poreza dodatni stimulans za anagažman inozemnog kapitala.

Razgovarano je i o nekoliko konkretnih projekata za koje su malezijski partneri već iskazali interes ili su pozvani na uključenje u njihovu realizaciju. To su, na primjer, postrojenje za proizvodnju biodizela (na bazi palmina ulja), izgradnja skladišta tečnog plina, razvitak i modernizacija zračnog prometa, suradnja u oblasti autoindustrije, i tako dalje.

Izrazivši razumijevanje za sve probleme s kojima se u tranzicijskom razdoblju suočava Bosna i Hercegovina, veleposlanik Adnan upoznao je domaćine s planovima za proširenje suradnje i u oblasti obrazovanja, odnosno stvaranje uvjeta za organiziranje postdiplomskih studija u BiH za malezijske studente. On je, također, najavio kako će jedna malezijska plesna trupa sudjelovati u ovogodišnjim sarajevskim “Baščaršijskim večerima”, te nastupiti u još nekoliko naših gradova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: