SDP BiH
0

Propast BiH je cilj ove vlasti

Sarajevo-x.com
Posljednji sastanak lidera šest vladajućih stranaka je nastavak vođenja vaninstitucionalne politike i pokazao je BiH javnosti da dok su se ranije mogli dogovoriti da će se nastaviti dogovarati, sada mogu da se dogovore samo o tome da se o ničemu ne mogu dogovoriti, poručuju iz SDP-a.

"Potpuno je neozbiljno da vladajuća šestorka traži od predsjedavajućeg Vijeća ministara, Nikole Špirića, da ih tek sada informira o tome kako ide implementacija obaveza proisteklih iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Činjenica da šest lidera stranaka koje vode ovu zemlju ne znaju ništa o toku procesa integracija u EU je skandalozna. Iz toga je sasvim jasno da je njihovo zalaganja za integrisanje u EU samo deklarativno.

Ovakva vlast, ako ikome treba potvrda, zemlju može odvesti samo u daljnju podjelu između bogatih vlastodržaca – i njihovih prijatelja – na jednoj strani i ogromnog broja siromašnih koji kako vrijeme odmiče preživljavaju sve teže. Očito je, isto tako, da porazno stanje u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina nije rezultat nedostatka strategija vladajuće koalicije, nego da je upravo to njihova strategija," stoji u saopštenju Centra za informisanje SDP BiH.