Sarajevo
311

Propao asfalt u kružnom toku kod podvožnjaka u Buća Potoku

B. R.
Propao asfalt u kružnom toku u sarajevskom naselju Buća Poto (Foto: I. Š./Klix.ba)
Propao asfalt u kružnom toku u sarajevskom naselju Buća Potok (Foto: I. Š./Klix.ba)
Asfalt u kružnom toku u sarajevskom naselju Buća Potok, u blizini podvožnjaka koji često plavi, je propao. Riječ je o kružnom toku izgrađenom prije šest godina.
Asfalt je propao kod jedne od uključnih/isključnih traka, a vozači su upozoreni vertikalnom saobraćajnom signalizacijom. Zbog toga je potrebno opreznije voziti u ovom dijelu grada. Odgovorni bi trebali saopćiti javnosti šta je uzrok ovog problema.

Kružni tok se nalazi kod podvožnjaka koji je i sinoć, 8. augusta, usljed obilne kiše ponovo poplavio. Kretanje svih učesnika saobraćaja bilo je onemogućeno, a intervenirali su i vatrogasci.

Načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić (SBiH) je izjavio da je kantonalna vlast odgovorna za to što nije riješen ovaj problem. Lokalna vlast je prije nekoliko godina nabavila pumpu za crpljenje vode, ali time problem nije riješen.

Poslali smo upit i kantonalnom ministru saobraćaja Adnanu Šteti (SDP) u vezi ovog problema te ćemo njegov odgovor naknadno objaviti.

Podsjećamo, spomenuti kružni tok je u saobraćaj pušten sredinom juna 2016. Nadležni su tada istakli da su prilikom gradnje zamijenjene i stotine metara vodovodnih i kanalizacionih cijevi. Kompanija Euro-asfalt je bila izvođač radova, a finansirali su ga Općina Novi Grad i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.