{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Propali novi pregovori Sindikata Aide i resornog ministarstva

17.2.2015. u 14:39
0
8
Propali novi pregovori Sindikata Aide i resornog ministarstva
0
Iza radnika Fabrike obuće Aida su još jedni cjelodnevni protesti poslije kojih se ostali na istom.
Naime, sindikalni predstavnici Aide i resorni ministar u Vladi TK Mulaga Fejzić održali su još jednu rundu pregovora, koji su ponovo rezultirali neuspjehom.

"Kao što smo i najavili, mi ćemo cijelu sedmicu biti okupljeni ispred Vlade TK. Menadžment preduzeća trebao bi do sutra dostaviti finansijski izvještaj, tako da ćemo ponovo ići na sastanak kod ministra Fejzića. Očekujemo sastanak i sa budućim premijerom Begom Gutićem, koji je rekao kako ima rješenje za Aidu. Želimo znati o kakvom je rješenju riječ", kaže Hasan Užičanin iz Sindikata Aide.

Radnici su tražili da se proizvodnja u preduzeću pokrene i da rade u kontinuitetu do kraja godine. Međutim, kako dani i mjeseci prolaze, oni su sve više uvjereni kako od pokretanja proizvodnje nema ništa, te su zbog toga kao najprioritetniji zahtjev delegirali uvezivanje radnog staža iz minulih 18 godina.

Radnici Aide i sutra će doći ispred Vlade TK, dok će Sindikat solidarnosti održati ispred pravosudnih institucija sada već tradicionalno okupljanje srijedom.

U petak je ispred BKC-a najavljeno novo okupljanje radnika, jer je zakazana Skupština TK koja bi trebala potvrditi novu Vladu TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: