Na području Kamešnice
108

Pronađeno tijelo alpinista Edvarda Retelja

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon višesatnih napora gorskih spašavatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u 14. 50 sati pronađeno je tijelo alpinista koji je jučer poslijepodne stradao u lavini, javili su iz HGSS-a, piše Večernji.hr.

Više od 130 članova hrvatske. i bh. gorske službe spašavanja intenzivno je tragalo za četvrtim, posljednjim alpinistom grupe koju je jučer na Kamešnici zatrpala lavina. Spašavatelji su tragali za 52-godišnjim Edvardom Reteljom uz pomoć uređaja za detektiranje metala te uz pomoć pasa tragača.

"Lavina je bila puno jačeg intenziteta nego smo prvobitno mislili. Radi se o velikoj lavini koja je duga 1000 metara i široka 150 metara. Počela je na vrhu Kamešnice, na samom grebenu i spustila se u dužinu od jednog kilometra sve do podnožja, što govori o jačini intenziteta lavine. Alpinisti koji su joj se našli na putu 'preletjeli' su i preko 'skoka' od 50- 60 metara, rekao je jutros za Vecernji.hr pročelnik splitskog HGSS-a Vinko Prizmić.

Jedan od jučer pronađenih alpinista zadobio je teške povrede, no nijedan od pronađene trojice alpinista koji su preživjeli nalet lavine, nije u životnoj opasnosti, dodao je Prizmić.