BiH
0

Pronađeno i oduzeto 44 kilograma marihuane

FENA
Pripadnici CJB Doboj su 29. novembra u ranim jutarnjim satima lišili slobode M.S. (1977.) i S.S. (1982.) iz Doboja zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i prometa droga. Kod njih je pronađeno 44 kilograma marihuane.

Dobojska policija je 28.novembra oko 23.50 sati na magistralnom putu u mjestu Poljice, u općini Doboj, zaustavili vozilo „opel vektra“, kojim je upravljao S.S., iza kojeg se kretalo drugo vozilo, također, „opel vektra“.

U namjeri da izbjegne policijsku kontrolu, vozač drugog vozila se pokušao udaljiti u pravcu Gračanice u FBiH, odbacivši u bijegu dvije vreće sa 44 paketića u kojima se nalazila marihuana, težine 44 kilograma.

Navedeno vozilo su pripadnici CJB Doboj zaustavili u Klokotnici, u općini Doboj -Istok, FBiH, gdje je u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Doboj-Istok izvršen pretres vozila i osobe M.S., koji je upravljao vozilom. Pronađen je i oduzet novac u iznosu od 7.540 eura u različitim apoenima i dva mobilna telefona.

O ovom predmetu je obaviješteno Okružno tužilaštvo u Doboju kojem će nakon provedene kriminalističke obrade zajedno s izvještajem navedene osobe biti predate na postupanje.