{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pronađeno 45 vreća ilegalne kafe

F
13.11.2006. u 18:30
0
0
Pronađeno 45 vreća ilegalne kafe
0
Pronađeno 45 vreća ilegalne kafe
Radnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Višegrad su, 11. novembra, oko 07.00 sati, pronašli u tovarnom sanduku jednog vozila 42 vreće sirove kafe (2.520 kg), za koje nije bilo otpremnice firme, saopćeno je iz MUP-a RS-a.
Vozilo je otkriveno mjestu Međeđa, u općini Višegrad, a radi se o teretnom vozili marke ''mercedes - furgon'', registraskih oznaka 631-J-293, vlasništvo DOO ''Eleter komerc'' Sarajevo, kojim je upravljao E.B., nastanjen u Sarajevu, a na mjestu suvozača nalazio se N.B. (1962), nastanjen u Tuzli.

Pregledom tovarnog sanduka ovog vozila, policija je pronašla 42 vreće sirove kafe (2.520 kg), za koje su imenovani posjedovali otpremnice izdate od navedene firme, a na ime kupca ''Fresh'' DOO Goražde.

Na pitanje da objasni pravac kretanja i porijeklo robe, E.B. je rekao da je kafu natovario u skladištu firme ''Eleter komerc'' u Vogošći, te da je išao u mjesto Strgačina, općina Rudo, da bi u vikendicu, vlasništvo S.S., istovario namještaj koji je također prevozio.

S obzirom da na vrećama nije bilo tragova od bilo kakvog tereta, te da su postojali samo tragovi lišća i mahovine, što govori da su vreće natovarene negdje u prirodi, konstatirano je da postoje osnovi sumnje da se radi o ilegalnom uvozu i prevozu kafe.

Policijska stanica Rudo, s tim u vezi, izvršila je neophodne provjere u mjestu Strgačina, te ustanovila da su navedene osobe dale lažni iskaz.

Istog dana osobe su lišene slobode i sa oduzetom kafom čija tržišna vrijednost iznosi 13.000.00 KM, na dalji rad i postupanje, predata Upravi za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: