{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pronađena videotraka s porukom Al-Qaide

N
14.3.2004. u 17:46
0
0
Pronađena videotraka s porukom Al-Qaide
0
Pronađena videotraka s porukom Al-Qaide
Dva dana nakon krvavih atentata u Madridu u kojima je ubijeno 200, a ranjeno 1500 ljudi pronađena je videotraka na kojoj teroristička organizacija Al-Qaida preuzima odgovornost za te napade.
Navodni glasnogovornik Al-Qaide u Evropi u videotraci na arapskom s marokanskim naglaskom tvrdi da iza atentata u Španjolskoj stoji Al-Qaida i prijeti novim napadima, priopštoo je španski ministar unutrašnjih poslova Angel Acebes.

Kako javlja DW, u tekstu videa koji je objavila vlada u Madridu serija atentata ocjenjuje se kao reakcija na špansku podršku Sjedinjenim Državama u ratu protiv Iraka. Ministar Acebes naglasio je da se još provjerava autentičnost trake. ETA i dalje tvrdi da nema veze s atentatima u Madridu. Španska policija u subotu je u okviru istrage uhitila tri Marokanca i dva Indijca.

Britanski premijer Tony Blair upozorio je da se svijet mora pripremiti na mogućnost da će teroristi koristiti svaku priliku za napade ne obazirući se na nevine: "Uvijek je bilo terorizma", rekao je Blair, "Španija i Britanija znaju njegovu cijenu. Ali ovaj terorizam sada je terorizam bez granica, bez obzira prema tuzi nevinih. I taj terorizam ima za cilj gađati u srce našeg načina života, demokracije, slobode i zakonodavstva. Ali bez obzira na našu tugu, ne bojimo se. Učinit ćemo što je potrebno da bi obranili nas način života i pobijedili terorizam", poručio je britanski premijer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: