{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promovisanje zbornika "Uvod u politički sistem BiH"

F
30.5.2009. u 18:52
0
1
Promovisanje zbornika "Uvod u politički sistem BiH"
0
Promovisanje zbornika "Uvod u politički sistem BiH"
Sarajevski otvoreni centar, u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer i Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC), 1. juna na Fakultetu političkih nauka promovirat će zbornik: "Uvod u politički sistem Bosne i Hercegovine - Izabrani aspekti” Urednici zbornika su Saša Gavrić, Damir Banović i dr. Christina Krause.
Cilj projekta "Uvod u politički sistem Bosne i Hercegovine - izabrani aspekti" bio je izdavanje prve uvodne politološke publikacije o političkom sistemu Bosne i Hercegovine, kao i jačanje i potpora mladim bh. istraživačima/cama, time što im daje mogućnost publiciranja i usavršavanja u oblasti metodologije naučnog i politološkog rada, te otvara put stvaranje mreže mladih bh. istraživača/ica u polju društvenih/politoloških nauka.

Zbornik je okupio osamnaest mladih autora koji obrađuju teme:
Priroda političkog sistema u Bosni i Hercegovini; Daytonski sporazum za BiH; Ustav BiH; Ljudska prava u kontekstu političkog sistema; Položaj nacionalnih manjina u političkom sistemu BiH; Društveni aspekti političkog sistema u BiH; Parlamentarna skupština BiH; Vijeće ministara; Predsjedništvo BiH; Političke stranke; Mediji; Izbori i izborni sistem u BiH; Brčko distrikt; Federacija BiH; Republika Srpska; Lokalna samouprava u BiH; Vanjska politika i međunarodni odnosi i Međunarodne organizacije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: