Uručeni certifikati
375

Promovisana nova generacija maturanata Druge gimnazije IB programa

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Sarajevska Druga gimnazija večeras je promovisala XVII generaciju maturanata IB Diploma programa. Na ceremoniji koja je održana u Domu mladih uručeni su certifikati o završenom školovanju za 44 učenice i učenika ovog programa.

O IB programima u ovoj sarajevskoj gimnaziji govorio je njen direktor, profesor Seid Alibegović, koji je istakao važnost postojanja IBO međunarodnog programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo i činjenicu da učenici sa obrazovanjem i diplomom IBO programa dobivaju stipendije i studiraju na prestižnim svjetskim univerzitetima.

O iskustvu školovanja u IB programima u Drugoj gimnaziji Sarajevo, u ime učenika, govorila je Hena Hadžimujagić. Ona je istakla da je znala da će IBO program zahtijevati mnogo rada i truda, ali da je period u Drugoj gimnaziji donio mnogo lijepih iskustava.

"IB nas je oblikovao, izgradio i učinio boljim verzijama nas samih", rekla je Hena Hadžimujagić.

Nagrade za CAS (kreativnost , sport i društveno korisni rad) dobile su učenice Lejla Dautbašić i Hena Hadžimujagić, dok su zahvalnice za dugogodišnji rad i važnu ulogu u uvođenju i provođenju IB programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo dobile profesorice Samka Hadžihasanović - Midhat i Jasminka Kaljanac - Demir.

Druga gimnazija Sarajevo je prva škola u Bosni i Hercegovini koja je uvela školovanje po IB diploma programu i jedina škola koja nudi učenicima prvih i drugih razreda IB Middle Years program.