BiH
64

Promovisan 31 doktor nauka Univerziteta u Bihaću

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
U Bihaću je danas organizovana svečana promocija i dodjela diploma za 31 doktora nauka Univerziteta u Bihaću koji su svoja znanja stekli na bosanskohercegovačkim i univerzitetima u regiji u posljednje dvije godine.

Pred predstavnicima akademskog i političkog života USK, te brojnim članovima porodica i prijatelja, u Kulturnom centru u Bihaću danas je upriličena svečana promocija i dodjela diploma za 18 doktora nauka koji su svoje disertacije odbranili na Univerzitetu u Bihaću i 13 doktora nauka koji su svoje zvanje stekli na univerzitetima u regiji, a uposlenici su bihaćkog univerziteta.

Na svečanosti je istaknuto da su promocije doktora nauka veoma značajan trenutak za doktorante, koji su svojim upornim i vrijednim radom stekli najviši akademski stepen, ali i za njihove porodice, profesore, pa i društvo u cjelini.

Doktorantima se obratio i čestitke uputio Fadil Islamović, v.d. rektora Univerziteta u Bihaću.

"Ovo je veliki uspjeh našeg univerziteta i nastavak kvalitetnog rada, budući da je u zadnjih deset godina na bihaćkom univerzitetu disertaciju odbranilo 70 doktora nauka", kazao je Islamović.,

On je pozvao sve doktorante da nastave raditi sa istom voljom, entuzijazmom i samoodricanjem kao i do sada na razvoju nauke i struke i njene primjene u životnoj praksi.

Pored rektora, doktorantima su čestitke uputili i Husein Rošić, premijer USK te Adis Muharemović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.