Univerzitet u Tuzli
0

Promovirano 168 magistara nauka i 1.746 diplomanata

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Svečana promocija magistara znanosti i diplomanata Univerziteta u Tuzli jučer je održana u velikoj dvorani SKPC "Mejdan" u Tuzli.

Tom prilikom svečano je promovirano 168 magistara znanosti i 1746 diplomanata.

U svom govoru, rektor Univerziteta u Tuzli dr. sc. Enver Halilović kazao je kako je ovo višestruko značajan događaj za Univerzitet u Tuzli.

"Pored toga što danas promoviramo najveći broj diplomanata i magistranata, ovo je svakako još dodatno veliki dan za Univerzitet i po činjenici da ovu svečanost organiziramo baš na veliki praznik Bosne i Hercegovine, Dan državnosti. Ovim činom na najbolji način obilježavamo i proslavljamo naš veliki praznik", istaknuo je on.

Halilović, je poručivši studentima da se ne zadovoljavaju onim što su postigli. "Hrabrim vas da idete dalje. Na vašem Univerzitetu u Tuzli ste uvijek dobro došli kao svojoj dragoj i drugoj kući", naglasio je.

"Danas ste ovdje jer ste to zaslužili prije svega zahvaljujući svom trudu i radu, ali isto tako i zalaganju profesora koji su vam pomagali da postanete samostalne i stvaralačke ličnosti. Mi trebamo biti sretni jer naša zemlja postaje bogatija za 1935 diplomanata i magistranata. Ako je energija bit života kako kaže Aristotel, onda neka vam postignuti uspjesi donesu radost i motiviraju vas da sa obnovljenom energijom i optimizmom težite stvaranju što viših ciljeva i novih saznanja", kazao je u svom obraćanju federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Na promociji su uručene diplome diplomantima i magistrima znanosti koji su se školovali na dvanaest fakulteta i Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli.