{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promoviran priručnik "Unapređenje roditeljstva”: Odgojni stilovi i priprema prvačića za školu

3.6.2015. u 15:30
24
7
Promoviran priručnik "Unapređenje roditeljstva”: Odgojni stilovi i priprema prvačića za školu
24
Promoviran priručnik "Unapređenje roditeljstva”: Odgojni stilovi i priprema prvačića za školu
Detalj sa promocije
S obzirom na to da je polazak djece u školu posebna faza u razvoju djeteta koja predstavlja veliku promjenu kako za dijete tako i za cijelu porodicu, Kantonalna javna ustanova "Porodično savjetovalište" je, s namjerom da pomogne roditeljima prvačića, ali i sve druge djece, priredila priručnik "Unapređenje roditeljstva" čiji je cilj razvijanje i jačanje roditeljskih kompetencija u pripremi djece za polazak u školu, ali i općenito razvijanje i jačanje roditeljskih kompetencija.
Priručnik je prezentiran u Multimedijalnoj sali Kantona Sarajevo predstavnicima Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS, Prosvjetno-pedagoškog zavoda, te JU Djeca Sarajeva.

Ova kruna sedmogodišnjeg rada na projektu unapređenja roditeljstva koji je do sada realizovan u školama i čija realizacija počinje i u vrtićima ubrzo će biti i u rukama roditelja djece koja pohađaju JU Djeca Sarajeva, ali i druge vrtiće u Sarajevu.

"U okviru projekta planirane su vježbe i radionice za roditelje, a po okončanju istih roditelji će dobiti ove priručnike. Kroz sadržaj priručnika roditelji se mogu upoznati o različitim odgojnim stilovima te načinima na koje mogu potpomoći osamostaljivanje djeteta i njegovu socijalizaciju, odnosno adaptaciju na školsku sredinu", istakao je Senad Alić, direktor Porodičnog savjetovališta.

U priručniku čiji je sadržaj izuzetno koristan posebna pažnja poklonjena je dječijim potrebama i zajedničkom vremenu koje bi roditelji trebali provoditi sa njima.

Također, priručnik “Unapređenje roditeljstva” već je dostupan u elektronskoj formi na web stranici ustanove KJU Porodično savjetovalište.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: