BiH
0

Promocija turističkih potencijala TK na sajmu Ferien vital u Gracu

Sarajevo-x.com
Poslije kvalitetne promocije turističkih kapaciteta i kulturno-historijskog naslijeđa Tuzlanskog kantona na sajmovima u Stutgartu i Beču, Turistička zajednica TK će aktivno sudjelovati na sajmu Ferien vital u Gracu u Austriji. Sajam se održava od 25. do 27. januara, a promocija turističkih potencijala tuzlanske regije tradicionalno se posljednjih godina organizira u Gracu.

Posjetiocima multimedijalnog štanda na sajmu u Gracu biće predstavljene turističke destinacije na području Tuzlanskog kantona sa posebnim akcentom na promociju novih evropskih destinacija, slanog Panonskog jezera, Arheološkog parka - Sojeničkog naselja u Tuzli, te starih bosanskih čaršija u Gradačcu, Gračanici, starog grada Srebrenika, planinskog, zimskog i avanturističkog turizma na planini Konjuh, seoskog turizma u Kladnju i Srebreniku i drugih atraktivnih destinacija za kvalitetan odmor.

Sa opredjeljenjem da se turistički potencijali Tuzlanskog kantona predstave na što više destinacija u svijetu, Turistička zajednica TK će ove godine nastaviti sa intenzivnim promocijama turističkih potencijala na sajmovima u našoj zemlji, zemljama regiona i evropskim zemljama. Cilj je pokazati potencijalnim turistima blago kojim raspolaže ovo područje i istaći ono što mi imamo, a drugi nemaju, te im na taj način ukazati kakvim kapacitetima raspolaže ovo područje na kome se nude razne mogućnosti za kvalitetan porodični odmor i opuštanje.

Posjetiocima posebno opremljenog sajamskog štanda u Gracu biće prikazani propagandni filmovi sa turističkom ponudom Tuzlanskog kantona, dio ponude na svjetlećim panoima, brošure, afiše i drugi propagandni materijal na našem, njemačkom i engleskom jeziku.