{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija Tristotrojke: Besplatni magazin bez reklama na 100 stranica

14.12.2014. u 21:37
120
28
Promocija Tristotrojke: Besplatni magazin bez reklama na 100 stranica
120
U sarajevskom art kinu Kriterion upriličena je promocija trećeg izdanja časopisa Tristotrojka.
Riječ je o studentskom magazinu finansiranom od strane donatora, a koji se dotiče tema o arhitekturi, dizajnu i umjetnosti. Vode ga i uređuju studenti Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu zajedno sa saradnicima sa drugih fakulteta.

"Ovim izdanjem smo završili jedan ciklus i trećim brojem imamo pravi časopis. Cilj je bio da tokom godine napravimo tri broja – zimsko, proljetno i ljetno izdanje. Imamo 100 stranica časopisa u boji koji je besplatan i nema niti jednu jedinu reklamu. Kad listamo stranice vidimo jasan napredak u radu redakcije", rekao je glavni i odgovorni urednik Tristotrojke Haris Bulić koji je otkrio da su počeci bili izuzetno skromni.

"Kada smo započeli imali smo skromnu ideju – školske novine koje bi bile malo kvalitetnije i nismo imali velike ambicije. Ipak, trudom smo napravili jedan časopis i odlučili smo da 'guramo naprijed'. Ovim smo uspjeli da uđemo u centar pažnje studenata sa Arhitekture, stručne ali i šire javnosti", rekao je Bulić istakavši da njihov rad nije jedini "krivac" za uspjeh magazina.

"Možda nas rad nije jedini krivac za uspjeh časopisa. Možda je krivac i medijski vakuum koji je postojao na našim prostorima, a što se tiče izvještavanja o arhitekturi. Naš napredak se ogleda u povećanom broju saradnji sa drugim medijima, povećanim brojem saradnika i tiraža", rekao je Bulić dodavši da se po sadržaju vidi kolaž različitih tema koje zadovoljavaju ne samo studente Arhitekture već i studente drugih sličnih struka.

"Smatramo da dobar arhitekta ne može biti samo onaj koji se bavi arhitekturom već se on mora baviti zanimljivim hobijima, a to pokazuje tripple intervju koji ilustruje saradnju trojice umjetnika – a upravo to je primjer u praksi kakav pristup arhitekturi mi zagovaramo", zaključio je Bulić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: