|

Promocija Tristotrojke: Besplatni magazin bez reklama na 100 stranica

Promocija Tristotrojke: Besplatni magazin bez reklama na 100 stranica
120
Piše: I. P.
14.12.2014. u 21:37
28
komentara
120

dijeljenja
1/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
2/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
3/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
4/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
5/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
6/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
7/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
8/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
9/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
10/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
11/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
12/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
13/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
14/14 Foto: Haris Begić/Klix.ba
U sarajevskom art kinu Kriterion upriličena je promocija trećeg izdanja časopisa Tristotrojka.
Riječ je o studentskom magazinu finansiranom od strane donatora, a koji se dotiče tema o arhitekturi, dizajnu i umjetnosti. Vode ga i uređuju studenti Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu zajedno sa saradnicima sa drugih fakulteta.

"Ovim izdanjem smo završili jedan ciklus i trećim brojem imamo pravi časopis. Cilj je bio da tokom godine napravimo tri broja – zimsko, proljetno i ljetno izdanje. Imamo 100 stranica časopisa u boji koji je besplatan i nema niti jednu jedinu reklamu. Kad listamo stranice vidimo jasan napredak u radu redakcije", rekao je glavni i odgovorni urednik Tristotrojke Haris Bulić koji je otkrio da su počeci bili izuzetno skromni.

"Kada smo započeli imali smo skromnu ideju – školske novine koje bi bile malo kvalitetnije i nismo imali velike ambicije. Ipak, trudom smo napravili jedan časopis i odlučili smo da 'guramo naprijed'. Ovim smo uspjeli da uđemo u centar pažnje studenata sa Arhitekture, stručne ali i šire javnosti", rekao je Bulić istakavši da njihov rad nije jedini "krivac" za uspjeh magazina.

"Možda nas rad nije jedini krivac za uspjeh časopisa. Možda je krivac i medijski vakuum koji je postojao na našim prostorima, a što se tiče izvještavanja o arhitekturi. Naš napredak se ogleda u povećanom broju saradnji sa drugim medijima, povećanim brojem saradnika i tiraža", rekao je Bulić dodavši da se po sadržaju vidi kolaž različitih tema koje zadovoljavaju ne samo studente Arhitekture već i studente drugih sličnih struka.

"Smatramo da dobar arhitekta ne može biti samo onaj koji se bavi arhitekturom već se on mora baviti zanimljivim hobijima, a to pokazuje tripple intervju koji ilustruje saradnju trojice umjetnika – a upravo to je primjer u praksi kakav pristup arhitekturi mi zagovaramo", zaključio je Bulić.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...