{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija sektorske studije za održivu industriju turizma u BiH

F
7.12.2007. u 13:44
0
0
Promocija sektorske studije za održivu industriju turizma u BiH
0
Promocija sektorske studije za održivu industriju turizma u BiH
Evropska banka za obnovu i razvoj, Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH) i francuska konsultantska kuća ORGALIS /BCEOM organizirat će dvije prezentacije upravo zajednički pripremljene sektorske studije za održivu industriju turizma u BiH.
Prva prezentacija bit će održana 14. decembra u Parizu (Maison de la recherce), dok je druga namijenjena javnosti u Bosni i Hercegovini, a bit će održana početkom naredne godine, kaže se u saopćenju VTKBiH.

U saopćenju VTK se ističe da su Evropska banka za obnovu i razvoj i Ministarstvo vanjskih poslova Francuske podržali Vijeće ministara BiH i Vanjskotrgovinsku komoru BiH u provođenju detaljne ankete i ispitivanja potencijala u turističkom sektoru i u pripremi sveobuhvatne studije koju su izradili predstavnici francuske konsultantske kuće ORGALIS / BCEOM.

Ugovor o izradi studije potpisan je u VTKBiH početkom marta , a Komora je bila zadužena za praćenje izrade studije, koja nakon izrade pokazuje da postoji niz atraktivnih mogućnosti za domaće i strane investitore, posebno u segmentu prirodnih parkova, zimskih planinskih centara, turizma za mlade, sportskog, banjskog, vjerskog, kulturnog turizma, kao i eko turizma u ruralnim regijama, kaže se u saopćenju VTKBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: