{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija knjige Ive Komšića na Filozofskom fakultetu

25.5.2015. u 12:14
6
8
Promocija knjige Ive Komšića na Filozofskom fakultetu
6
Promocija knjige Ive Komšića na Filozofskom fakultetu
U malom amfiteatru Filozofskog fakulteta u Sarajevu 26. maja će biti održana promocija knjige prof. dr. Ive Komšića "Teorija socijalne pulsacije". Promocija počinje u 14 sati.
O knjizi će govoriti prof. dr. Salih Fočo, prof.dr. Nijaz Ibrulj, dr. Vedad Muharemović, Kenan Šljivo, MA i autor djela. Komšićeva društvena teorija objavljena je u ediciji Logos, izdavačke kuće Sarajevo publishing (SP).

Pogovor knjizi napisao je dr. Nijaz Ibrulj koji između ostalog ocjenjuje da je "Ivo Komšić kao filozof i sociolog, kao profesor univerziteta i kao političar, izašao iz okvira sociologije i ušao duboko u područje društvenih znanosti, i posebno naznačio mogućnosti koje pruža pristup filozofije društvenih znanosti. Hrabrost da se postavi na stranu slobodnog i samostalnog promišljanja starih socioloških pitanja, bez robovanja autoritetima i s koljena na koljeno prenošenja sadržine socioloških udžbenika, dovela ga je do konstrukcije jedne značajne teorije i jednog izvornog znanstvenog stanovišta".

"Rukopis Ive Komšića pod naslovom Teorija socijalne pulsacije predstavlja složen i sublimiran skup znanstvenoistraživačkih refleksija i analiza usmjerenih ka reinterpretaciji i rekonceptualizaciji savremene sociološke teorije, nuđenja alternativnih modusa analize, eksplikacije i razumijevanja onoga što se u sasvim neodređenom smislu može imenovati sintagmom ‘društvena stvarnost’", navodi dr. Vedad Muharemović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: