{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija diplomanata i magistranata Univerziteta Vitez

23.12.2013. u 16:02
3
20
Promocija diplomanata i magistranata Univerziteta Vitez
3
Na svečanoj promociji pete generacije diplomanata i magistranata Univerziteta Vitez održanoj u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu, u prisustvu mnogobrojnih roditelja i gostiju, svečano je promovirano 140 diplomanta i 13 magistranata na četiri fakulteta koja djeluju u sastavu ovog univerziteta.
Uz riječi poštovanja i ohrabrenja za budući život u akademskoj zajednici BiH, rektor Univerziteta Vitez prof.dr. Vinko Kandžija je istakao potrebu cjeloživotnog učenja kao odgovora na promjene koje se dešavaju u savremenom svijetu.

Premijer Vlade SBK Tahir Lendo je istakao da su diplomanti stekli znanja i vještine na jednom od najprestižnijih univerziteta u BiH te da je potrebno da svoje stečeno znanje pretoče u kontinuirano zalaganje za bolju BiH i pomoć društvu u cijelini.

Posebno svečan je bio trenutak uručivanja diploma magistrici ekonomije Zumreti Galijašević koju ni gubitak vida nije spriječio da ostvari svoj san i magistrira na Univerzitetu Vitez. Magistrica Galijašević je odbranila magistarski rad o temi "Razvoj interne metodologije za mjerenje kreditnog rizika sa posebnim osvrtom na politiku rezervisanja za kreditne gubitke“, saopćeno je s ovog univerziteta.

Posebna nagrada Rektora za izvanredno postignuće je uručena Elmi Haskić i Vedranu Iziću za prosjek ocjene iznad 9,50.

Na svečanosti je izvedena svečana himna Univerziteta Vitez u izvedbi Armina Muzaferije, inače studenta ovog univerziteta i Omladinskog hora iz Zenice pod dirigentskom palicom maestra Karovića.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: