|

Promocija diplomanata i magistranata Univerziteta Vitez

Promocija diplomanata i magistranata Univerziteta Vitez
3
Klix.ba
23.12.2013. u 16:02
20
komentara
3

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Na svečanoj promociji pete generacije diplomanata i magistranata Univerziteta Vitez održanoj u Kongresnoj dvorani Franšiznog centra u Vitezu, u prisustvu mnogobrojnih roditelja i gostiju, svečano je promovirano 140 diplomanta i 13 magistranata na četiri fakulteta koja djeluju u sastavu ovog univerziteta.
Uz riječi poštovanja i ohrabrenja za budući život u akademskoj zajednici BiH, rektor Univerziteta Vitez prof.dr. Vinko Kandžija je istakao potrebu cjeloživotnog učenja kao odgovora na promjene koje se dešavaju u savremenom svijetu.

Premijer Vlade SBK Tahir Lendo je istakao da su diplomanti stekli znanja i vještine na jednom od najprestižnijih univerziteta u BiH te da je potrebno da svoje stečeno znanje pretoče u kontinuirano zalaganje za bolju BiH i pomoć društvu u cijelini.

Posebno svečan je bio trenutak uručivanja diploma magistrici ekonomije Zumreti Galijašević koju ni gubitak vida nije spriječio da ostvari svoj san i magistrira na Univerzitetu Vitez. Magistrica Galijašević je odbranila magistarski rad o temi "Razvoj interne metodologije za mjerenje kreditnog rizika sa posebnim osvrtom na politiku rezervisanja za kreditne gubitke“, saopćeno je s ovog univerziteta.

Posebna nagrada Rektora za izvanredno postignuće je uručena Elmi Haskić i Vedranu Iziću za prosjek ocjene iznad 9,50.

Na svečanosti je izvedena svečana himna Univerziteta Vitez u izvedbi Armina Muzaferije, inače studenta ovog univerziteta i Omladinskog hora iz Zenice pod dirigentskom palicom maestra Karovića.Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...