BiH
0

Promocija diplomanata i magistranata 18. oktobra

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu bit će održana u subotu 18. oktobra u 11.00 sati u dvorani "Zetra" u Sarajevu, saopćeno je danas na pres-konferenciji u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Ova svečanost održava se četvrti put, a očekuje se prisustvo oko 10.000 posjetilaca, od kojih je oko 7.000 diplomanata.

"Ova 59. akademska godina je svečana i ovo će biti posebno svečan dan zato što će biti promovirani i prvi bh. studenti koji su studirali po Bolonjskom principu", kazao je rektor Univerziteta u Sarajevu Faruk Čaklovica dodavši da su finansijsku podršku za realizaciju ove manifestacije, pored Kantona Sarajevo, dali i mnogi privredni subjekti KS-a.

U pripremi programa i organizacije svečane promocije učestvuju akademije: Muzička, Scenska i Likovna i predstavnici studentskog parlamenta. U muzičkom programu učestvovat će Simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije, hor Muzičke akademije, hor Srednje muzičke škole, nekoliko solista i akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu "Seljo", kazao je generalni sekretar Univerziteta u Sarajevu Zoran Selesković.

Predviđeno je da svi diplomanti i magistranti dođu ispred ulaza u "Zetru" već od 10 sati da bi organizirano bili uvedeni u dvoranu.

Na svečanoj promociji bit će dodijeljena priznanja najuspješnijim diplomantima fakulteta i akademija. Nakon završetka svečane promocije diplomanti i magistranti otići će na matične fakultete i akademije gdje će im biti uručene diplome.