{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promocija BiH u zgradi OUN-a u New Yorku

F
21.5.2009. u 16:22
0
4
Promocija BiH u zgradi OUN-a u New Yorku
0
Promocija BiH u zgradi OUN-a u New Yorku
Stalna misija BiH pri OUN-u organizirala je u srijedu promociju BiH u ECOSOC dvorani u zgradi OUN-a u New Yorku, u okviru promotivne kampanje BiH za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti OUN-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.
Ambasador BiH pri OUN-u Ivan Barbalić održao je pozdravni govor, a prisutnima se obratila i predstavnica Turističke zajednice BiH te predstavnici uspješnih bh. kompanija ASA Groupa, MIMS Groupa i Tamarisa.

Tokom promocije prikazani su promotivni filmovi FIPA-e, BH Telecoma, Tamarisa, Energoinvesta, Aluminija i promotivni film "Bosnia and Herzegovina - Your Next Adventure".

Prisutnima su predočeni i uspješni rezultati BiH u makroekonomskom razvoju, navodi se u saopćenju.

Skupu su prisustvovali brojni diplomati i eksperti za ekonomska pitanja iz stalnih misija zemalja članica OUN-a, a promociju je snimala i webcast UNTV.

Delegacija BiH predvođena zamjenicom ambasadora BiH pri OUN-u Mirsadom Čolaković sastala se s podsekretarom OUN-a za komunikacije i medije Kiyom Akasakom. Oni su ga informirali o promotivnim aktivnostima koje BiH organizira u okviru kampanje za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti OUN-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: