BiH
0

Promocija bh. turizma na zagrebačkom sajmu "Crotour 2008."

FENA
Turistička zajednica Federacije BiH i Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće turističku ponudu Bosne i Hercegovine na sajmu CroTour u Zagrebu.

Od 7. do 11. maja ove godine, koliko će trajati sajam, turistička ponuda BiH za sezonu proljeće-ljeto obuhvatit će rafting na bh. rijekama, kampove, promociju kulturno-historijskog nasljeđa (Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Međugorje) zatim banjski turizam, planinarenje, biciklizam i vjerski turizam.

Kroz promotivne materijale, brošure, kataloge, spotove posjetioci sajma upoznat će se sa prirodnjim ljepotama BiH koji nude idealne uslove za odmor i rekreaciju.

Izložbeni prostor, površine 84 metra kvadratna bit će mjesto za brojne susrete sa predstavnicima turističkih agencija, tur operatorima čiji interes za uvrštavanje bh. ponude u svoje kateloge raste iz godine u godinu.

Sajam turizama CroTour 2008., nastavak je ovogodišnje uspješne promocije bh. turizma na prestižnim međunarodnim sajamskim manifestacijama (Prag, Minhen, Berlin, London...) koje imaju za cilj predstaviti i privući što veći broj turista da posjete BiH, saopćila je Služba za odnose sa javnošću Turističke zajednice FBiH.