{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promijenjena sramna odluka o esencijalnoj listi lijekova

16.8.2012. u 15:35
0
0
Promijenjena sramna odluka o esencijalnoj listi lijekova
0
Promijenjena sramna odluka o esencijalnoj listi lijekova
Nakon bure negodovanja građana, Vlada Tuzlanskog kantona je danas promijenila svoju odluku o esencijalnoj listi lijekova, koja je, prema mišljenju mnogih, bila sramna. Podsjetimo kako je Vlada TK prvobitno usvojila odluku o listi na kojoj nije bilo lijekova za srčane bolesnike ili epileptičare
Prva odluka je, kako je navela resorna ministrica Nada Pavlović-Čalić, donesena u skladu sa zakonom. A druga? O drugoj odluci nije govorila ministrica Pavlović-Čalić, jer je, kako su naveli u Vladi TK, opravdano odsutna. O novoj odluci govorio je ministar za rad i socijalnu pravdu Sead Hasić, koji je rekao kako će današnja odluka biti na snazi od 3. septembra.

Inače, Tuzlanski kanton je jedini u Federaciji BiH koji je imao problema i sa esencijalnom listom lijekova. Stranke iz Tuzlanskog kantona su pozivale ministricu Pavlović-Čalić na ostavku, a u njenu odbranu stao je OO SDP-a. Na kraju je odluka o esencijalnoj listi promijenjena, a ministrica Nada Pavlović-Čalić, kako stvari stoje, ostaje na radnom mjestu.

Ko će nadoknaditi učinjenu štetu? Opet građani, koji su u međuvremenu plaćali lijekove, koje su sve do sramne odluke Vlade TK dobijali besplatno ili jeftinije.

Na A listi će se naći oko 700 lijekova, a ne 536, kako je prvobitno odlučila Vlada TK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: