BiH
0

Prolongirana Skupština Elektroprijenosa BiH

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sjednica Skupštine dioničara Elektroprijenosa Bosne i Hercegovine na kojoj je trebalo da se otkloni blokada u radu te zajedničke kompanije za prijenos električne energije, koja je bila planirana za 14. februar, odgođena je, potvrdio je Agenciji FENA Haris Abaspahić, savjetnik federalnog premijera Nermina Nikišića.

On je kazao da je Skupština dioničara Elektroprijenosa BiH, koju čine entitetske vlade, prolongirana zbog obaveza entitetskih premijera te da je dogovoreno da se održi u narednom periodu, ali da nije preciziran datum.

Abaspahić je naveo da je na dnevnom redu Skupštine trebao biti materijal dogovoren na prethodnoj sjednici, koji uključuje pretvaranje principa funkcioniranja Elektroprijenosa BiH u interne akte, te dodao da su već pripremljeni svi finansijski izvještaji kompanije zajedno sa izvještajem vanjske revizije.

Skupština je također trebalo da da smjernice za izradu investicijskog plana koji bi trebao biti urađen u naredna dva do tri mjeseca, te razmatra pitanje imenovanja članova upravljačkih struktura kojima je istekao mandat.