Prolongirana Skupština Elektroprijenosa BiH

F
FENA
13.2.2013. u 17:44
0
6
Prolongirana Skupština Elektroprijenosa BiH
0
Prolongirana Skupština Elektroprijenosa BiH Foto: Arhiv
Sjednica Skupštine dioničara Elektroprijenosa Bosne i Hercegovine na kojoj je trebalo da se otkloni blokada u radu te zajedničke kompanije za prijenos električne energije, koja je bila planirana za 14. februar, odgođena je, potvrdio je Agenciji FENA Haris Abaspahić, savjetnik federalnog premijera Nermina Nikišića.
On je kazao da je Skupština dioničara Elektroprijenosa BiH, koju čine entitetske vlade, prolongirana zbog obaveza entitetskih premijera te da je dogovoreno da se održi u narednom periodu, ali da nije preciziran datum.

Abaspahić je naveo da je na dnevnom redu Skupštine trebao biti materijal dogovoren na prethodnoj sjednici, koji uključuje pretvaranje principa funkcioniranja Elektroprijenosa BiH u interne akte, te dodao da su već pripremljeni svi finansijski izvještaji kompanije zajedno sa izvještajem vanjske revizije.

Skupština je također trebalo da da smjernice za izradu investicijskog plana koji bi trebao biti urađen u naredna dva do tri mjeseca, te razmatra pitanje imenovanja članova upravljačkih struktura kojima je istekao mandat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: