{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekti o prevenciji karcinoma dojke i debelog crijeva

F
30.4.2008. u 12:40
0
0
Projekti o prevenciji karcinoma dojke i debelog crijeva
0
Projekti o prevenciji karcinoma dojke i debelog crijeva
U ponedjeljak 5. maja u prostorijama Federalnog ministarstva zdravstva bit će prezentirana dva projekta koji će se u 2008. godini finansirati sredstvima iz budžeta FBiH: "Prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke“ i "Prevencija karcinoma debelog crijeva“.
Cilj prezentacije je da se javnosti skrene pažnja na sve veći broj oboljelih od karcinoma dojke i debelog crijeva, koji su jedan od vodećih uzroka smrtnosti stanovništva u Federaciji BiH, potrebi dijagnosticiranja karcinoma u pretkliničkom i lokaliziranom stadiju, načinima prevencije i povećanju obuhvatnosti prevencijom rizičnih grupa stanovništva, poboljšanju kvaliteta življenja oboljelih, smanjenju troškova skupog liječenja, i s tim u vezi, značaju implementiranja ovih projekata.

Promoviranju projekata će prisustvovati: federalni ministar zdravstva prim.dr.Safet Omerović; predsjednik Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH prim.dr. Ivan Cikojević; direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH dipl.ecc. Novka Agić; zamjenik direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH dr.sci. med. Osman Slipičević i šef Klinike za gastroenterologiju KCU Sarajevo prof. dr. Mehmed Gribajčević, najavljeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: