{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt "Puna usta mladih!"

F
26.1.2009. u 10:38
0
0
Projekt "Puna usta mladih!"
0
Projekt "Puna usta mladih!"
Udruženje KULT u Sarajevu, uz podršku Centara civilnih inicijativa (CCI) provodi projekt „Puna usta mladih!“ kao doprinos održivoj i institucionalnoj brizi o mladima kroz nova zakonska rješenja, saopćeno je danas iz tog udruženja.
Planirano je da projekt traje 12 mjeseci, a prvi radni sastanak na kojem će biti dorađen pripremljeni nacrt zakona o mladima Federacije BiH bit će održan 4. februara.

Projekt "Puna usta mladih" ukazuje na probleme institucionalne (ne)brige vlasti o ovoj populaciji naročito u oblasti organiziranja i rada s mladima.

Namjera je unaprjeđenje pravnog okvira o omladinskom organiziranju usvajanjem odgovarajućih zakona na nivou Federacije BiH i Brčko Distrikta BiH te provođenje nedavno izmijenjenog zakona u Republici Srpskoj.

Osim kratkoročnih rezultata koji se odnose na usvajanje zakona, dugoročni cilj projekta je da nadležna ministarstva i druge institucije pišu, usvajaju, provode i evaluiraju programe djelovanja iz svih oblasti koje se odnose na mlade te da se provodi dovoljno projekata od novca kojeg osiguraju vlade svih nivoa, a odnose se na probleme i potrebe mladih ljudi.

Dugoročni ciljevi su i da mladi budu aktivno uključeni u donošenje odluka koje se tiču njih, zatim da postoje institucionalni kanali razmjene informacija između vlasti na svim razinama i predstavnika mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: