BiH
0

Projekt "Politika u komunikaciji s djecom"

FENA
“Politika u komunikaciji s djecom, radi budućnosti BiH, svijeta” naziv je projekta koji će organizirati NVO “Djeca - stupovi svijeta”, a koji će se realizirati u deset općina u Federaciji BiH.

Projekt se sastoji iz šest radnih stolova koji se trebaju održati u septembu i novembru, te februaru, martu, aprilu i maju 2008. Održavat će se u općinama: Travnik, Kakanj, Visoko, Široki Brijeg, Gračanica, Čitluk, Breza, Bihać, Orašje i Goražde, saopćila je danas na pres-konferenciji u Sarajevu predsjednica NVO “Djeca - stupovi svijeta” Fatima Hukić.

Radni sto “Stabilna porodica, jak stup BiH, EU, svijeta” bit će u septembru i održavat će se isti dan u isto vrijeme u svim općinama. Generalni pokrovitelj je Međureligijsko vijeće.

U novembru bit će održan radni sto “Politika oslonjena na visoke moralne kvalitete ima budućnost”, a generalni pokrovitelj je parlament BiH.

U februaru 2008. bit će održan radni sto “Ja učenik, ambasador BiH, u njenim granicama i van njih” a generalni pokrovitelj trebalo bi biti Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

“Moja domovina BiH” naziv je radnog stola koji će biti održan 1. marta 2008., a pokrovitelj bi trebalo biti Predsjedništvo BiH.

U aprilu 2008. bit će održan radni sto “Proljetni dani odgoja i etičkih vijednosti”, a pokrovitelj je načelnik općine.

“Ekologija, kako sačuvati planetu zemlju” naziv je radnog stola koji će biti održan u maju 2008. a generalni pokrovitelj je Akademija nauka i umjetnosti BiH.

Poslije održanih radnih stolova predstavnici radnih stolova prezentirat će generalnim pokroviteljima zaključke i svoje utiske.

“Nastojat ćemo da ovo budu tradicionalne manifestacije, a potpisat ćemo i memorandume sporazumijevanja između načelnika općina i NVO Djeca stupovi svijeta”, kazala je predsjednica NVO “Djeca - stupovi svijeta” Fatima Hukić pozvavši druge općine da se pridruže ovom projektu.