{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt "Politika u komunikaciji s djecom"

F
28.6.2007. u 13:40
0
0
Projekt "Politika u komunikaciji s djecom"
0
Projekt "Politika u komunikaciji s djecom"
“Politika u komunikaciji s djecom, radi budućnosti BiH, svijeta” naziv je projekta koji će organizirati NVO “Djeca - stupovi svijeta”, a koji će se realizirati u deset općina u Federaciji BiH.
Projekt se sastoji iz šest radnih stolova koji se trebaju održati u septembu i novembru, te februaru, martu, aprilu i maju 2008. Održavat će se u općinama: Travnik, Kakanj, Visoko, Široki Brijeg, Gračanica, Čitluk, Breza, Bihać, Orašje i Goražde, saopćila je danas na pres-konferenciji u Sarajevu predsjednica NVO “Djeca - stupovi svijeta” Fatima Hukić.

Radni sto “Stabilna porodica, jak stup BiH, EU, svijeta” bit će u septembru i održavat će se isti dan u isto vrijeme u svim općinama. Generalni pokrovitelj je Međureligijsko vijeće.

U novembru bit će održan radni sto “Politika oslonjena na visoke moralne kvalitete ima budućnost”, a generalni pokrovitelj je parlament BiH.

U februaru 2008. bit će održan radni sto “Ja učenik, ambasador BiH, u njenim granicama i van njih” a generalni pokrovitelj trebalo bi biti Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

“Moja domovina BiH” naziv je radnog stola koji će biti održan 1. marta 2008., a pokrovitelj bi trebalo biti Predsjedništvo BiH.

U aprilu 2008. bit će održan radni sto “Proljetni dani odgoja i etičkih vijednosti”, a pokrovitelj je načelnik općine.

“Ekologija, kako sačuvati planetu zemlju” naziv je radnog stola koji će biti održan u maju 2008. a generalni pokrovitelj je Akademija nauka i umjetnosti BiH.

Poslije održanih radnih stolova predstavnici radnih stolova prezentirat će generalnim pokroviteljima zaključke i svoje utiske.

“Nastojat ćemo da ovo budu tradicionalne manifestacije, a potpisat ćemo i memorandume sporazumijevanja između načelnika općina i NVO Djeca stupovi svijeta”, kazala je predsjednica NVO “Djeca - stupovi svijeta” Fatima Hukić pozvavši druge općine da se pridruže ovom projektu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: