{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekt: Modernizacija i demokratizacija Parlamenta zemalja Zapadnog Balkana

S
15.2.2008. u 17:22
0
0
Projekt: Modernizacija i demokratizacija Parlamenta zemalja Zapadnog Balkana
0
Projekt: Modernizacija i demokratizacija Parlamenta zemalja Zapadnog Balkana
U Sarajevu je pokrenut projekt “Doprinos modernizaciji i demokratizaciji Parlamenata zemalja Zapadnog Balkana”, inicijativa finansirana i podržana od italijanske Vlade, čiju realizaciju u Bosni i Hercegovini će sprovesti italijanski institut za međunarodne odnose IPALMO u saradnji sa bosanskohercegovačkim i italijanskim parlamentom.
Cilj ovog projekta je da pospješi proces modernizacije parlamentarnih Skupština zemalja Zapadnog Balkana (osim Bosne i Hercegovine tu spadaju i Albanija, Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija, Crna Gora i Srbija) putem razmjene iskustava i jačanja odnosa između lokalnih i italijanskih parlamentarnih institucija. Projekt obuhvata niz kurseva na temu procesa demokratizacije u Evropi i uloge parlamentarnih skupština i njihove funkcije, kojima će prisustvovati članovi i funkcioneri bosanskohercegovačkog Parlamenta.

Tokom svoje posjete od 13 do 15 februara, delegacija IPALMO-a, predvođena Zamjenikom Predsjednika Instituta IPALMO, g.dinom Ianniello-om, koji je bio u pratnji Ambasadora Italije u BiH Alessandro Fallavollita-om, susreo se sa članom Kolegija BiH Parlamenta, Belkićem, sa visokim dužnosnicima bosanskohercegovačkog Parlamenta i sa nekoliko univerzitetskih predavača iz BiH koji će doprinijeti realizaciji projekta. Tokom tih sastanaka definirani su neki detalji vezani za razvoj projekta te je dogovoreno da će se kursevi održati u Sarajevo sa početkom u mjesecu maju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: