Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma ne pomazite vise nikom, bacate pare investirajuci u stoku nepismenu...
Ovi projekti su čisto pranje para. Ako je projekt 1 milijun Eura, od toga 50% ide na plaće, putne troškove, dnevnice, ručkove, auta onih koji rade na projektima. Oko 40% uzmu lokalni tajkuni na namještenim tenderima. Rezultata nikada nema, izvještaji pozitivni, jer ako su negativni nema sljedećeg projekta. I tako opet dogodine. Isti ljudi, a s njima u kolu i stranci.
ponude ti lake pare, što te kao primatelja para stavlja u njihovu službu. poslije ti daljnju pomoć uvjetuju promjenom zakona u kojem sve što stvaraš prije ili kasnije pripada državi tj. onome kome je ta država dužna. prije su se metkom vršile okupacije, danas parama tj. 'brigom' za nekoga.
Nista se nije poboljsao standard, samo se pogorsao sa rastom cijena. Niste znaci nista ucinili niti postigli u pogledu obicnog stanovnika u BiH a sto ne mogu garantovati za politicare koji su vam te milione prisvojili. Njima se je definitivno poboljsao standard jer gradjanin ni dolara nije vidio od te vase ublehe od organizacije
"U trećem projektu, koji implementiraju UNDP i Zavod za zapošljavanje, zaposlili smo 30 osoba na period od tri mjeseca. Oni su imali platu, radni staž, topli obrok i sve ostalo kao da su u radnom odnosu." Bog te vidio šta to piše